- Se sugiere que el taro se originó en el sur de Asia Central, pero se extendió lentamente por todo el mundo.
- Por 100 a. C. Se cultivaba en China y Egipto.
- El taro se caracteriza por dos variedades distintas en función de su forma: el dasheen y el eddoe.
- En los antiguos cuentos hawaianos, el taro se describe como un niño que se convirtió en una planta y, finalmente, ayudó a crear la raza humana.
- Sus cormos amiláceos (tallo de la planta subterránea hinchada) y cormeles comprenden el contenido comestible de esta verdura de raíz frondosa.
- El simple contacto físico con el cormo de taro crudo produce picazón, y el consumo del cormo crudo causará picazón en la garganta.
- Las plantas de taro generalmente requieren una cantidad considerable de humedad para crecer y, por lo tanto, el taro prospera mejor en condiciones extremadamente húmedas o inundadas.
- Las hojas de taro contienen una gran cantidad de proteínas y generalmente se hierven y se mezclan con condimentos.
- Geográficamente, la forma más extendida de taro es el todopoderoso chip de taro.
- El taro se puede comprar en forma de polvo, que es un ingrediente ideal para tés dulces y batidos.
Taro
(pronounced tawr-oh) is a vegetable of the root family and has such a rich and
crazy history that it deserves all the credit it can get. It’s described as
having a sweet vanilla, floral and potato-y taste, but these reports don’t do
this exotic vegetable justice. Read the following list of fun facts about this
mysterious veggie, and then try it for yourself.
- It’s suggested that taro originated in South Central Asia, but slowly spread across the globe.
- By 100 B.C. it was being grown in China and Egypt.
- Taro is characterized by two distinct varieties based on its form: the dasheen and eddoe.
- In ancient Hawaiian tales, taro is described as a child who grew into a plant and eventually helped create the human race.
- Taro was once used as a medicine, due to its suggested healing powers.
- Its starchy corms (swollen underground plant stem) and cormels comprise the edible content of this leafy, root vegetable.
- Mere physical contact with the raw taro corm results in itchiness, and consumption of the raw corm will cause an itchy throat.
- Taro plants usually require a considerable amount of moisture to grow, and thus taro thrives best in extremely wet or flooded conditions.
- Taro leaves contain a high amount of protein and are usually boiled and mixed with condiments.
- Geographically, the most widespread form of taro is the almighty taro chip.
- Taro can be purchased in powder form, which is an ideal ingredient for sweet teas and smoothies.
0 Comentarios
Gracias por sus comentarios, en breve estamos en contacto. Buen día